ΥΛΙΚΑ (για 6 κεφτέδες των 40 περίπου θερμίδων ο ένας)
- 1 ντομάτα
- 1/2 κρεμμύδι
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι βρώμης
- 1 κουταλιά ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε στα 4 τη ντομάτα και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τα σπόρια της
Ψιλοκόβουμε τωρα τα κομμάτια
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι (οι ποσότητες είναι ενδεικτικές ο ανάλογα με τα γουστα σας βάζετε περισσότερο ή λιγότερο στα μπαχαρικά) και ανακατεύουμε
Ψιλοκόβουμε μισό κρεμύδι ξερό και ρίχνουμε μαζί με τη ντομάτα
Ρίχνουμε τη βρώμη
Ανακατεύουμε και ριχνουμε και το λάδι
Αφου ανακατέψουμε και το λάδι παίρνουμε κουταλιεσ απο το μίγμα και ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι που το εχουμε αφησει λίγο να κάψει
Αναποδογυρίζουμε μόλις σταθεροποιηθεί η μία τους πλευρά και συνεχιζουμε μεχρι να πάρει και η άλλη
Βγάζουμε και τοποθετουμε σε ενα ταψί με λαδοκολλα στο φούρνο 200βαθμούς αντιστάσεις για 10-15 λεπτα
Όταν τους βγάλουμε απο το φούρνο τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να τους τραβήξει την υγρασία που έμεινε
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
-Μπορείτε να τα ψήσετε εξ ολοκλήρου στο τηγάνι αλλα στο φούρνο παιρνει πολυ καλυτερη υφή επειδη μην ξεχνατε πως δεν τα τηγανίζουμε με λάδι
-Την συνταγή αυτή την έχω κάνει και με κανονικό αλεύρι αλλα τους τηγάνισα κανονικά με λάδι ειναι πολυ νόστιμοι αλλα οχι light!