Σοκολατένιο παστέλι φουντουκιόυ (μπισκότο καραμελιζέ)

Εικόνα

                       ΥΛΙΚΑ

  • 30gr γάλα (3 κουταλιες σούπας)
  • 125gr βούτυρο (1/2μπαστούνι φυτικό ή ζωικό ότι προτιμάτε)
  • 50gr γλυκόζη (2+ κουταλιές της σούπας)
  • 150gr ζάχαρη κρυσταλική (3/4 κούπας)
  • 140gr φουντούκι ψιλοκομμένο (1 κούπα γεμάτη)
  • 15gr κακάο άγλυκο (1,5 κουταλιά σούπας)

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο,το γάλα,τη γλυκόζη και τη ζάχαρη

Εικόνα

Ζεσταίνουμε στο μάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν καλά τα υλικά και ρίχνουμε το κακάο

Εικόνα

Ανακατεύουμε και μόλις λιώσει το κακάο ρίχνουμε και τα φουντούκια

Εικόνα

Αφού ανακατέψουμε και πάλι αφήνουμε για λίγο και κλείνουμε το μάτι το μίγμα είναι έτοιμο.

Εικόνα

Ρίχνουμε το μισό απο το μίγμα μας σε μια λαδόκολα και με γρήγορες κινήσεις σκεπάζουμε με μια άλλη λαδόκολλα και ανοίγουμε με τον πλάστη (δεν πρεπει να αργούμε γιατι όσο κρυώνει σταθεροποιείται)  τόσο λεπτό όσο το πάχος το φουντουκιού μας.

Εικόνα

Ξεσκεπάζουμε απο τη μία λαδόκολλα βάζουμε πάνω σε λαμαρίνα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το υπόλοιπο μίγμα

Εικόνα

Ψήνουμε στις αντιστάσεις  πάνω κάτω 180 βαθμούς για 15 μόνο λεπτά (ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ)

Εικόνα

Στην αρχή που θα το βγάλετε θα είναι ακόμα ελαστικό μην φοβηθείτε μόλις λίγο κρυώσει, περίπου 3 λεπτά θα έχει πάρει την υφή του παστελιόυ (krispy)

Εικόνα

Κόβετε σε κομμάτια (σπάτε) και  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ 😉

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Διατηρειστε το παστελι σε ένα τάπερ σκεπασμένο ΟΧΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ οταν πάρει υγρασία χαλάει η krispy υφή του.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Σοκολατένιο παστέλι φουντουκιόυ (μπισκότο καραμελιζέ)

  1. Παράθεμα: Πραλινόπαστα krispy | nostimouliko

Σχολιάστε