ΥΛΙΚΑ
-Γιά την κρέμα-
- 250gr μασκαρπόνε
- 300ml κρέμα γάλακτος
- 50ml εσπρέσσο δυνατό
- 1 κουταλιά μαυροδάφνη (της σούπας)
- 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- 2 βανίλιες
-για το «σιρόπιασμα»-
- 150ml δυνατού εσπρέσσο
-γιά το πασπάλισμα-
- κακάο άγλυκο
-γιά την βάση-
->ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- 4 αβγά
- 150gr ζάχαρη
- 150gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 κουταλιές της σούπας κακάο
- 2 βανίλιες
-> ΣΑΒΑΓΙΑΡ
- 1 μεγάλη συσκευασία
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑ
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά (προσέξτε ο καφές να μην είναι ζεστός)
Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα (όχι πάρα πολύ μην μας γίνει σαν στόκος)
ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥΡΤΑΣ ΓΙΑ version με ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Φτιάχνουμε σοκολατένιο παντεσπάνι ακολουθώντας τισ οδηγίες του αντίστοιχου topic φτιαχνουμε όμως την μισή δόση–>https://nostimouliko.wordpress.com/2014/02/19/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%83%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF-pantespani-sokolatenio/
Χωρίζουμε στα 2 το παντεσπάνι μας (κρύο) και στρώνουμε σαν βάση το ένα κομμάτι
Βρέχουμε τη βάση μας με καφέ με ένα πινέλο
Απλώνουμε επάνω την κρέμα
Τοποθετούμε τώρα απο πάνω το άλλο μας κομμάτι παντεσπάνι
Βρέχουμε και αυτό το παντεσπάνι με καφέ
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα
Πασπαλίζουμε με κακάο
Βάζουμε στο ψυγείο και μετα απο καμιά ώρα ετοιμοι να κόψουμε κομμάτι!!!
ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥΡΤΑΣ ΓΙΑ version με σαβαγιάρ
Στρώνουμε σε μια πιατέλα η τάπερ τα σαβαγιαρ έχοντας προς τα πάνω την πλευρά τους που έχει τη ζάχαρη και με το πινέλο περνάμε την πάνω τουσ πλέυρα με καφέ (προσοχή δεν θέλουμε να βραχούν πολύ)
Στρώνουμε την κρέμα απο πάνω
Πασπάλίζουμε με κακάο
Στρώνουμε απο πάνω την δέυτερη στρώση σαβαγιάρ
Με το πινέλο και πάλι βρέχουμε λίγο τα σαβαγιάρ με καφέ
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε και πάλι με κακάο
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
-Μπορείτε να δείτε σε videaki το consept σαβαγιάρ εδώ –>http://www.youtube.com/watch?v=Mk7q3rpbgmQ
-Αν δεν έχετε μηχανή espresso μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαλικό καφέ ή στιγμής αλλα ο espresso είναι που την απογειώνει 😉