Παντεσπάνι σοκολατένιο (pantespani sokolatenio)

Image

          ΥΛΙΚΑ

  • 8 αβγά
  • 300gr ζάχαρη
  • 300gr φαρίνα
  • 10 κουταλιές (σούπας) κακάο άγλυκο
  • 2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ.

Προσθέτουμε τις βανίλιες,το κακάο και λίγο-λίγο το αλεύρι ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.

Μόλις δούμε το μίγμα μας να γίνεται ομοιογενές σταματάμε και το βάζουμε σε ταψί που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει (όπως και στα κέικ).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα, αντιστάσεις πάνω-κάτω στους 180-200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η ποσότητα είναι για ενα μεγάλο ταψί (το κλασικό του φούρνου σας). Γίνεται και με αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλλά βγαίνει πιο στεγνό στην υφή ενώ με τη φαρίνα γινεται αφράτο.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Παντεσπάνι σοκολατένιο (pantespani sokolatenio)

  1. Παράθεμα: Η τέλεια Τιραμισού (Italian tiramisu) | nostimouliko

Σχολιάστε