Ferrero σπιτικά

Image

          ΥΛΙΚΑ

  • 200gr φουντούκια (ψημένα και ψιλοκομμένα)
  • 180gr σοκοφρέτες (ψιλοκομμένες)
  • 600gr nutella
  • 300gr κουβερτούρα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ με μία κουτάλα ανακατεύουμε τη nutella με τα φουντούκια και τις σοκοφρέτες.

Μόλις ανακατευτούν καλά βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα για 30 λεπτά (μέχρι να σφίξει η nutella).

Βγάζουμε απο το ψυγείο το μείγμα και πλάθουμε σε μπαλάκια που τα τοποθετούμε επάνω σε ενα σκεύος που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Βάζουμε τα σοκολατομπαλάκια μας στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Στρώνουμε σε ενα πάγκο εργασίας λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω μια σχάρα.

Κόβουμε σε κομματάκια την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.

Βγάζουμε τα σοκολατάκια απο την κατάψυξη, βουτάμε το κάθε μπαλάκι στη σοκολάτα και τοποθετούμε επάνω στη σχάρα μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε multi για να ψιλοκόψετε τα φουντούκια μην τα περάσετε για ώρα τα θέλουμε κομματάκια μικρά ΟΧΙ πουδρα, το ίδιο ισχύει και για την σοκοφρέτα.Η συνταγή βγάζει 30-35 κομμάτια που διατηρούνται στο ψυγείο.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Σχολιάστε